Drijfveren


Na jaren gewerkt te hebben als teammanager, heb ik in 2015 een burn out gekregen. Dit heeft me met beide benen op de grond gezet en heeft me laten nadenken over een andere invulling van mijn toekomst. In 2016 heb ik het bedrijf waar ik toen werkte verlaten en de deur definitief achter me dicht gedaan. Maar zoals het spreekwoord luidt: "waar de ene deur dicht gaat, gaat een ander deur open". De reeds jarenlange liefde voor klei en keramiek heeft ervoor gezorgd dat ik die andere deur heb gevonden en heb geopend. Vanaf 1 juni 2016 ben ik dan ook trotse eigenaar van Ateljee Moon, waar ik met veel plezier en heel mijn hart aan een nieuwe toekomst bouw.Ceramics from the heart by Monique Knops

Ceramics from the heart is niet zomaar een kreet die uit de lucht gegrepen is. Het is dat gevoel dat ik heb als ik met mijn handen in de klei zit en bezig ben met het maken van beelden en andere keramiek.

 

Op het moment dat de oerelementen aarde, water, vuur en lucht met elkaar en met mij de interactie aangaan, ontstaat er Keramiek vanuit mijn hart. Werken met dit oermateriaal is mijn passie. De mogelijkheden en grenzen van de klei bepalen de weg naar het einddoel maar dagen mij tevens uit om mijn eigen grenzen te blijven opzoeken. Mijn werken zijn intuïtief en daardoor vrij divers qua vormgeving en afwerking. Het liefst werk ik met grove chamotte klei, handmatig opgezet, soms heel glad en een andere keer heel grof afgewerkt, die ik tot slot bewerk met glazuren, oxides, pigmenten, enz.