Ik heb al jarenlang last van eczeem en jeuk aan mijn handen. Dit wordt nog eens verergerd door het werken met (vooral zwarte) klei.

Na heel veel tubes crème en zalf, ook vaak met cortisonen, was ik het helemaal beu en ben ik op zoek gegaan naar natuurlijke alternatieven, zonder toevoegingen van conserveringsstoffen, siliconen en andere chemische troep.

Ik heb toen mijn eerste eigen zeepjes gemaakt en sinds ik die gebruik is de jeuk en de eczeem onder controle !!!

Door zelf zeep te maken van oliën , water en NaOH blijven alle goede werkzame stoffen zoals glycerine, gewoon in de zeep. Glycerine wordt door fabrikanten uit de zeep gehaald omdat het een duur nevenproduct is dat op een andere manier in andere cosmetica verwerkt wordt. In eigen gemaakte zeep blijft dit gewoon erin zitten en dit is een weldaad voor je huid.

 

Jij kunt dit nu ook leren in deze super leuke en leerzame workshop !!!

Lees verder onder de foto's.......

 

Workshop “Zeep maken”

Eigen zeep maken is hartstikke hip en super leuk om te doen !!!!

Maar vaak heb je veel investeringen in materialen nodig voordat je überhaupt kunt beginnen met je eerste stuk heerlijk eigen gemaakte zeep. Ook wordt het vaak als minder veilig ervaren om dit zelf thuis te doen. In deze leuke workshop laat ik je op een veilige manier kennis maken met dit super leuke ambacht waarbij je leert hoe je zeep maakt op de ambachtelijke manier (cold process), ZONDER toegevoegde plastics maar MET natuurlijke oliën, water en NaOH. Door toevoeging van geurolie, mica pigment, kleipoeder, actieve koolstof, gedroogde bloemen, kruiden enz. enz. maak je jouw unieke en persoonlijke zeep.

Tijdens de workshop krijg je:

-          uitleg over de diverse manieren van zeep maken

-          uitleg over het gebruik van de “Soap Calculator”

-          informatie over een aantal veel gebruikte oliën

-        informatie over klei en andere toevoegingen

-          een drietal basisrecepten, waar we ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan

Je maakt ZELF 3 verschillende soorten zeep van ieder 200 gram (body, gezicht en voetscrub) in door jou gekozen vormpjes en met een door jouw gekozen geur en kleur. 

In het Ateljee zijn diverse mallen, kleurpigmenten, klei, toevoegingen, alsook geuroliën aanwezig. 

 

Thuis kun je dan eventueel met de basisrecepten, met behulp van de “Soap Calculator” en met de geleerde veiligheidsvoorschriften, verder gaan met experimenteren. In de “Webshop Creatief Ateljee” kun je kleinere hoeveelheden van diverse materialen kopen zodat je deze niet in bulk hoeft aan te schaffen, want anders wordt het maken van zeep meteen zo’n dure hobby.

 

Prijs voor deze super leuke workshop is 45,00 euro

Inclusief alle materialen, een aantal recepten, koffie en/of thee.

Duur is ca. 2 a 3 uur

 

Zelf meenemen:

-          Plastic handschoenen

-          Draag aub iets met lange mouwen en geen korte broek of rok

 

 

Het kan zijn dat je een keertje terug moeten komen naar het Ateljee om de zeepjes op te halen. Ze moeten namelijk door het verzepingsproces, voordat ze los komen uit de mallen en soms lukt dat niet op dezelfde avond. Daarna moeten de zeepjes nog 5 a 6 weken “Rijpen” op een goed geventileerde plaats voordat je ze kunt gaan gebruiken. Hou deze periode ook aan anders is het niet veilig om de zeep te gebruiken !!!