Drijfveren


Na jaren gewerkt te hebben als teammanager, heb ik in 2015 een burn out gekregen. Dit heeft me met beide benen op de grond gezet en heeft me laten nadenken over een andere invulling van mijn toekomst. In 2016 heb ik het bedrijf waar ik toen werkte verlaten en de deur definitief achter me dicht gedaan. Maar zoals het spreekwoord luidt: "waar de ene deur dicht gaat, gaat een ander deur open". De reeds jarenlange liefde voor klei en keramiek heeft ervoor gezorgd dat ik die andere deur heb gevonden en heb geopend. Vanaf 1 juni 2016 ben ik dan ook trotse eigenaar van Ateljee Moon, waar ik met veel plezier en heel mijn hart aan een nieuwe toekomst bouw.Ceramics from the heart by Monique Knops

Ceramics from the heart is niet zomaar een kreet die uit de lucht gegrepen is. Het is dat gevoel dat ik heb als ik met mijn handen in de klei zit en bezig ben met het maken van beelden en andere keramiek. Ik werk vaak intuïtief, maar soms ook vanaf een schets die ik vooraf gemaakt heb.

Mijn passie ligt vooral bij het maken van sculpturale keramiek.

 

Ik heb mijn hart verpand aan klei, een heerlijk materiaal waar ik me helemaal in  kan verliezen, mijn hart volgend tot de creatie van een beeld, zoals ik het mooi vind en waar ik een goed gevoel bij heb. 

 

Al mijn beelden en andere keramiek worden handvorm opgezet en zijn hol van binnen.

Ik werk mijn beelden en andere keramiek af met glazuur, engobes, oxides, terra sigillata, enz. en het is altijd spannend hoe het uit de oven zal komen. Niet altijd wat ik voor ogen had, maar wel heel vaak bijzonder en uniek.

Tot slot bepaal ik dan of een beeld wel of niet op een sokkel moet komen. De combinatie van hout of metaal met keramiek heeft dan mijn voorkeur.

 

Tevens heb ik een passie voor de mooie techniek van het Raku stoken. Voorbeelden hiervan zijn ook in de Galerie te zien.