Workshop of Cursus in mijn gezellige Ateljee

Elke donderdagavond, vrijdagmiddag en zaterdag ben ik te vinden in mijn gezellige en sfeervolle Ateljee in Doenrade. Naast het maken van mijn eigen werk geef ik er regelmatig workshops en cursussen in het maken van Keramiek, handvorm opgebouwd met gebruik van een aantal basistechnieken, zoals het maken van duimpotjes, het werken met rollen (columbin techniek) en het werken met plakken (lederharde) klei. Daarnaast bepaalt de afwerking  hoe een werkstuk er uiteindelijk uit gaat zien. Hierbij kunnen diverse decoratietechnieken en materialen gebruikt worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan engobe, oxide, glazuur, terra sigillata, raku, naked raku enz. enz. Ook dit komt ruimschoots aan bod tijdens een workshop of cursus.

 

Workshop

Het maximaal aantal deelnemers per workshop is verschillend en afhankelijk van het thema, maar nooit meer dan 6. Tijdens de workshop maken de deelnemers kennis met 1 of meer basistechnieken, krijgen goede uitleg, maken hun eigen werkstukken en krijgen daar waar nodig, individuele ondersteuning. Het werkstuk wordt in 1 avond gemaakt, daarna gebakken en tijdens een vervolgafspraak verder afgewerkt. Interessant voor zowel beginners als gevorderden.

Meer informatie onder het kopje "Workshop"

 

Cursus

 In mijn eigen werk staan vorm en kleur centraal en dat probeer ik ook op de cursisten over te brengen. In de cursus werk ik met een beperkt aantal cursisten tegelijk waarbij goede, individuele begeleiding centraal staan en waarbij de cursist, na de introductie en oefenen in de diverse technieken, wordt uitgedaagd om zichzelf verder te ontwikkelen in zijn eigen creativiteit. Gebruik makend van de mogelijkheden die de klei en de diverse decoratie en afwerktechnieken bieden, maak je als cursist al gauw je eigen, mooie (kunst)werken. De cursus kan gevolgd worden door zowel beginners als gevorderden omdat door de individuele begeleiding, iedereen op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier kan werken. Instappen kan op ieder moment.

Meer informatie onder het kopje "Cursus".